Pedikúra - manikúra  minibager

Študenti Gymnázia P. J. Šafárika sa chystajú rokovať v Štrasburgu

Študenti Gymnázia P. J. Šafárika sa chystajú rokovať v Štrasburgu

Slovensko s prívlastkom „Little Big Country“- „Malá Veľká Krajina“ je z geografického hľadiska srdcom kontinentu - Európy. Od roku 2004 je Slovenská republika právoplatným členom, a teda bijúcim srdcom medzinárodného spoločenstva Európskej únie. Vedomie tohto faktu,  a zároveň poskytnutá príležitosť zo strany Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu Slovenska dovolila študentom Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika v Rožňaveparticipovať na projekte nadnárodnej úrovne „Euroscola“.

Motiváciou k usilovnej práci je atraktívna výhra v podobe návštevy Štrasburgu a rokovania v budove Európskeho parlamentu.

Hlavný cieľ súťaže je vyvolať verejnú debatu k vybraným témam. Zainteresovaní študenti v téme ľudských práv si určili hlavnú prioritu a to oboznámiť širokú verejnosť s touto problematikou. Následne zaujali k otázkam vlastný názor, ktorýkonfrontovali s pozvanou europoslankyňou Edit Bauer v diskusii.

Diskusia prebehla prostredníctvom internetu cez komunikačnú sieť Skype, ktorá sa konala 7.11.2012 v priestoroch gymnázia. Ďalej sa študenti realizovali v októbri (mesiac úcty k starším) zorganizovaním Stretnutia generácií. Zúčastnili sa na ňom študenti a ich rodičia, starí rodičia, krstní rodičia a priatelia školy vôbec. Bola to krásna atmosféra návratov aj reality školského života. O téme ľudských práv diskutovali nielenna gymnáziu, ale aj so žiakmi rožňavských základných škôl. Nechýbalaani aktívna debata na internetovom blogu. Septimáni a ich spolužiaci z tretích tried štvorročného štúdia sa nechali vyjadriťk téme slovenským občanom prostredníctvom vytvorených dotazníkov. Dôkazom toho, že študentom Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave záleží na rešpektovaní ľudských práv a slobôd je skutočnosť, že sa zapojili do projektu UNICEF v oblasti práv detí.

Študenti gymnázia navštívili dňa 24.10.2012 zákonodarný orgán – Národnú radu Slovenskej republiky v Bratislave. Stretli sa tam s niektorými poslancami a vyskúšali si ich horúce kreslá.

A to nie je všetko. 12. novembra 2012 si pre celú školu pripravili prednášku a prezentácie, ktorými chceli svojich spolužiakov oboznámiť nie len o fungovaní Európskej únie, ale i o jej orgánoch a ľudských právach vo všeobecnosti. Celej akcii nechýbala rozmanitosť. Na úvod čakala študentov báseň a dokonca i privítanie v niekoľkých jazykoch (okrem slovenčiny to bola angličtina, taliančina, nemčina, maďarčina a francúzština). Príhovor ku gymnazistom mal nie len riaditeľ školy – Jozef Matis – ale i primátor mesta Rožňava – Pavol Burdiga. Počas samotnej prednášky došlo i k menšej diskusii medzi prednášateľkami a študentmi, ktorá mala medzi všetkými veľký úspech. Celý program bol uzatvorený vyhodnotením dotazníkov, ktoré mali možnosť vyplniť ľudia nie len z Rožňavy a jej okolia, ale i z celého Slovenska. Podujatie sa vydarilo a žiaci, ktorí sa podieľali na príprave, si vyslúžili divoký potlesk. 

Mimoškolská práca našich študentov je naozaj zaujímavá. Je chvályhodné, že popri náročnom štúdiu na  gymnáziu si nájdu čas nielen pre druhých, ale aj na seba, aby sa posunuli o priečku vyššie. Možno aj do toho Štrasburgu.

Študenti Gymnázia P. J. Šafárika sa chystajú rokovať v Štrasburgu

Miesto pre Vašu reklamu

Voľby NR SR 2020

Reklamná agentúra Rožňava

Komunálne voľby 2018

recepty

Rožňavské absurdity

Voľby do VÚC 2017

Priestory na podnikateľské účely na prenájom

útulok pre zvieratá

Ranč Jovice

Autoškola Guľáš Jozef Rožňava

dopravná nehoda

Šípkarský klub Rožňava

...

Počasie Rožňava tu

...

Miesto pre Vašu reklamu

Staršie reklamy - klik TU.

Anketa

Ste za pešiu zónu bez áut na Námestí baníkov v Rožňave?:

Minibager

faktúry Mesta Rožňava

Miesto pre Vašu reklamu

Miesto pre Vašu reklamu

Miesto pre Vašu reklamu

.