Bryndzové rožky
Bryndzové rožky
Plnka - zmiešame uvarené zemiaky, na masti upraženú cibuľku, bryndzu, môžeme pridať kôpor, soľ ...
Príprava cesta ako na pizzu:
Takže som urobil kvások, ktorý som nechal nejakých 15 minút v teplúčku:
Kvások som zmiešal s hladkou múkou, pridal lyžici oleja a jemne vymiesil do pevného cesta:
Cesto rozváľkame, naplníme plnkou a zrolujeme na rožok:
Necháme krásne nakysnúť:
10 minút v rúre na plné gule ... a mňááám
Heee, tento recept sa zapáčil môjmu Blaváckemu bratovi, vyskúšal, okomentoval a poslal aj foto:
"Skusal som tie bryndzove rohliky, casom ich este doladim, ale chutovo boli uplne uzasne. Este som ich natrel vajcom a polovica bola s rascou a polovica so sezamom."
- prečítané 1235x