demikat
Demikát - bryndzová polievka - potrebujeme:
- 2-3 menšie zemiaky
- 1 stredná cibuľa
- bryndza
- smotana sladká
- mrvenička
- trošku masti
- soľ
- bobkový list
- rasca (celá alebo mletá)
- paprika mletá
- ? lyžica hladkej múky
- ? čierne korenie mleté- ja dávam aj čili papričku
- ? pažítka
Na masti speníme cibuľku, pridáme koreniny, zalejeme vodou, dáme za hrsť mrveničky. Keď je skoro hotová, pridáme zemiaky a dovaríme. Môžeme jemne zahustiť hladkou múkou. Vo vedľajšej nádobe si vymiešame bryndzu so smotamou, kde prilievame šťavu z polievky a miešame, aby sme túto zmes zahriali. Potom ju vmiešame do polievky a ďalej už nevaríme. Môžeme dochutiť čerstvou nasekanou pažítkou.
- prečítané 2198x