Držky na paprike
Držky na paprike alebo držkový perkelt
Držky som kúpil predvarené 400 gramové na malú porciu. Najprv som ich 2x prepral, aby som znížil nepríjemný zápach. Teda som ich krátko povaril s pridaním bujónu alebo vegety. Zatiaľ som si pripravil trošku slaninky, cibuľku nakrájal, a nejaké čili:
Do upraženej cibuľky som pridal soľ, rascu a čierne mleté korenie:
Šup precedené držky:
Trochu cesnaku, mäsový vývar môžeme nahradiť bujónom. Tentoraz som pridal aj trošku mrkvy a petržlenu, no inokedy asi nezvyknem. Na konci zvyknem zahustiť po slovensky, teda múkou, no keďže požiadavka od švagra znela bez múky, pre hustotu som pridal jeden nastrúhaný zemiak. Hops, aj nejakú mletú sladkú papriku:
No a na čo som zabudol? Nejakú papriku a paradajku nakrájať a šup do hrnca.
Po trištvrte hodinky sa držky zdajú oukej, pridám majorán, ponorím nakrájanú rastlinku magi. Slováci obľubujú polievkové korenie "maggi", aj ja ho pridávam :
Podávame s chlebom, knedľou alebo ja neviem s čím ...
Dobrú chuť!
- prečítané 7753x