Hamburger - totál domáci
Hambáč, totálne domáci hamburger.
Potrebujeme asi toto:
Domáca žemľa, príprava cesta ako na pizzu:
Takže som urobil kvások, ktorý som nechal nejakých 15 minút v teplúčku:
Kvások som zmiešal s hladkou múkou, pridal lyžicu oleja a jemne vymiesil do pevného cesta:
Vytvarujeme zopár tenkých žemlí, dáme na teplé miesto, ešte napuchnú.
Pred pečením potrieť vodou a chutne osoliť vrch. Úplne vyhriata rúra a 10 minút.
Mleté mäso stačí osoliť, mleté čierne korenie a trošku čili sušenej papričky, piecť na suchej panvici asi 3-4 minútky pre každú stranu. Zatiaľ prekrojíme žemľu a 2 minútky pred tým, ako je mäsko upečené, strčíme do rozpálenej trúby, aby schrumkavelo aj vnútro.
jednu polku žemle potrieme kečupom, druhú horčicou a naládujeme podľa chuti a zváženia.
Mňááám, hambáč bol totál fajný.
Noo a ako na megaburger veľký ako lopta? Takto:
- prečítané 1769x