hrestkova polievka
Hŕstková polievka:
Potrebné prísady nájdete v popise prípravy
Nakrájam cibuľku, klobásku - vlastnoručne vyrobenú aj vyúdenú - pozri recept klik TU, cesnak, prípadne feferónky alebo čili papričky
Na masti popražím cibuľku do zlatova, potom pridám klobásku, cesnak, feferón, premiešam a zalejem vodou. Keď začne vrieť, pridám hŕstku - v akej koľvek kombinácii sa dá kúpiť v obchode. Môžeme pridať soľ, papriku, čierne mleté korenie - všetko podľa chuti.
Pripravím koreňovú zeleninu - mrkvu, kaleráb, zeler. Je to jednoduché stačí poveriť manželku, nech to očistí a nakrája . Toto všetko šup do hrnca vtedy, keď je hŕstka mierne mäkšia.
Po pár minútach pridám nakrájané zemiaky a dovarím. Keď vypnem šporák, do horúcej polievočky pridám listy magy, môže aj petržlen či zeler vňať.
Táto polievka nestihne vychladnúť, je tak fantastická, že už za horúca ju hltám
- prečítané 1742x