kapustnica
Kapustnica - potrebné suroviny:
Kyslá kapusta - cca kilo - nakrájať na drobno, použiť aj šťavu
Klobása údená - 1-2 kusy, prípadne aj iné údeniny
Sušené huby - za hrsť namočiť - ja som použil kozáky, ktoré som sám nazbieral - klik TU.
Jačmenné krúpy - asi 2 polievkové lyžice
Čilli papričky - ak chcete pikantnejšie - podľa zváženia
Cibuľa - 1 - na drobno
Pár kúskov cesnaku, nakrájať na väčšie kúsky
Bravčová masť - 1 lyžička
Hladká múka - 1 lyžička
Recept je jednoduchý, skoro všetko dáme do hrnca, pridáme ešte vodu, možno liter a dáme variť aspoň na hodinu. Pred koncomasi 25 minút pridáme vopred namočené krúpy a asi 10 minút pred dokončením pridáme vyžmýkané huby. Na konci na panvičke rozpustíme masť a dáme speniť múku, túto zápražku vmiešame do polievky a potom sa už len oblizujeme :-)
Žiadne iné príchute nie sú potrebné, no ak chcete, môžete pridať trochu mletej papriky, prípadne osoliť. Keby som mal sušené slivky, jednu by som nadrobno nakrájal a šupol počas varenia do hrnca.
- prečítané 2296x