Kolozvarska kapusta
Koložvárska kapusta - potrebujeme:
- kilo kyslej kapusty bez šťavy, nakrájame na drobnejšie
- kyslá smotana
- 200 gramov ryže predvariť
Perkelt z mletého mäsa:
- lyžica bravčovej masti
- 1 cibuľa na drobno nahrájaná
- 500 gramov na hrubo mletého bravčového mäsa
- korenie mleté čierne
- paprika sladká mletá
- soľ
- čili paprička - kto má odvahu
Perkelt z mletého mäsa - na masti speníme cibuľku, pridáme mäso, popražíme, pridáme ostatné prísady, podlejeme vodou a dusíme do mäkka a takmer sucha, aby bolo šťavy minimálne
Do zapekacej misky navrstvíme kyslú kapustu, perkelt, predvarenú ryžu a na vrch opäť kapustu. Zalejeme kyslou smotanou, ktorú môžeme jemne rozriediť vodou, aby sme ju vedeli rovnomerne rozliať na povrch. Dáme do rozohriatej rúry zapiecť.
Podávame s chlebom, alebo varenými zemiakmi alebo ... ?
- prečítané 3767x