kuraci rezen
Kurací rezeň - potrebujeme:
- kuracie prsia ( slovenský výrobca !!! )
- vajíčko
- hladká múka
- strúhanka
- masť na vyprážanie (olej je zdravší, no nie je to ono)
- zemiaky
- petržlenová vňat a pažítka (z vlastnej záhradky )
Rezeň mám najradšej tenký, takže z pŕs nakrájam tenké plátky a aj keď sa na mňa nejaký kuchár nahnevá, mám ich rád aj jemne naklepnuté, a vtedy ich osolím. Potom klasický trojobal, obaliť v múke, namočiť vo vymiešanom vajíčku a pováľať v strúhanke.
Potom ich šupnem na panvičku do rozohriatej masti, prudšie osmažím, nech je obal pekne sfarbený a chrumkavý a vnútro nech je štavnaté.
Po vybratí je celkom chutný, ak ešte na horúci rezeň dám plátok syra. Ako príloha je možné kadečo, ja som sa tentoraz rozhodol pre fajnotu a to varené zemiaky, jemne omastené masťou z vyprážania, do ktorých som pridal nasekanú petržlenovú vňat a pažítku, keďže mi ich momentálne moja záhradka ponúka.
Alebo vyprážaný kurací stehenný rezeň so zemiakovým šalátom?
- zemiakový šalát hľadaj pod písmenom "Š" medzi šalátmi ...
Alebo s kyslým zemiakovým šalátom z receptov:
- prečítané 1862x