Kuracie prsia so šparľou
Kuracie prsia so šparľou ...
Potrebujeme najmä toto:
Špargľu dôkladne olúpeme škrabkou na zemiaky - opakujem dôkladne, aby nezostali tvrdé vlákna, ktoré sa pri jedení nedajú prehrýznuť ani požuť.
Kuracie cicky prerežeme na menšie rezne, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a preklepneme.
Špargľu povaríme v osolenej vode 10 - 15 minút.
Prsíčka ošmahneme na grilovacej panvici, alebo na panvici, ktorú máme po ruke:
Prsia potom naukladáme do zapekacej mysky alebo na plech, ďalej poukladáme špargľu, posypeme oregánom, môžme jemne posypať sušeným cesnakom, alebo použiť koreniny podľa vlastnej fantázie.
Potom preložíme plátkom syra, plátkom šunky, ja som posypal pažítkou a ešte jedna vrstva syra.
Posypeme opäť oregánom.
A šup do rozohriatej rúry asi na 10 minút zapiecť.
Podávame s čím chceme ...
Dobrú chuť!
- prečítané 2867x