Moje prvé Pagáče ... FOTO RECEPT
Moje prvé Pagáče .
Autor a foto: Roman Ocelník
Náhodou som miesto bravčovej masti kúpil mleté škvarky a nejako to nešlo zjesť, čo s tým teda? Samozrejme jedlo sa nikdy nebyhadzuje a mleté škvarky sú základom dobrých pagáčov. Pagáče som doteraz nikdy nepiekol a ani som nehľadal žiaden recept, takže som upiekol ich len tak z hlavy a od oka , čo už, my profíci to robíme takto.
Takže som urobil kvások, ktorý som nechal nejakých 15 minút v teplúčku:
Kvások som zmiešal s hladkou múkou a jemne vymiesil do pevného cesta:
Cesto som rozválkal, potrel škvarkami, preložil ... tento proces som zopakoval asi tri krát.
Nevykrajoval som, tradičné kruhy, keďže následne by som sa opäť musel pohrať so zvyšným cestom, len som to rozkrájal na kocky, ktoré som dal na plech, potrel jajkom, osolil a trošku posypal drvenou rascou:
Plech som nechal na teple asi 30 minút, nech cesto ešte trošku nakysne:
A šup do rúry na 10 minút, keďže nemám teplomer, napíšem to asi takto - rúru som rozohrial na plné gule a tak som aj piekol.
Nooo, na prvú šupu musím skromne uznať, že sa podarili a boli fajné.
Všetky moje recepty tu:
- prečítané 3414x