Pizza od Laca
Pizza (jeden plech)
Môj Brat Laco z Bratislavy, narodený v Bratislave si v Bratislave upiekol PIZZU .
Piísady:
Cesto:
- Muka hladka (podla potreby)
- Drozdie – pol kocky
- Tepla voda – pol hrnceka
- Sol - pol kavovej lyzicky
- Cukor – kavova lyzicka
- Olej – dve polievkove lyzice
Zmes:
- Salama
- Olivy
- Feferonky
- Syr
- Kecup
Postup:
Drozdie rozdrvime, pridame pol kavovej lyzice soli, kavovu lyzicu cukru, prisypeme trosku hladkej muky, vlaznu vodu a urobime z toho riedku kasicku. Tu zavrieme a dame na teple miesto asi na 20 minut nech to vykysne.
Po vykysnuti pridame hladku muku, dve lyzicky oleja a trosku vody tak, aby nam z toho vznikol husty bochnik. Miesame mixerom, alebo rucne.
Medzitym si pripravime zmes, ktoru dame na vrch:
Narezeme salamu, na pekne kusky rozrezeme pol sacku oliv, dame tam feferonky podla chuti 2-3 ks, vysypeme tam mrazenu zmes zeleniny – ja davam mrkvu, hrasok, kukuricu. Vsetko dokladne zamiesame.
Prisady mame nachystane, cesto kysne, nachystame si plech s papierom na pecenie. Ten pokrcime, nech lepsie drzi.
Cesto roztiahneme na plechu, posypeme oreganom
Nalozime na to zmes salamy, oliv, feferoniek a zeleniny
Naukladame nakrajanu paradajku, posypeme cerstvou bazalkou
Nastruhame syr, pokvapkame kecupom a nechame na teplom mieste 20 min vykysnut.
Po vykysnuti to dame do rozohriatej rury a na plny vykon to pecieme 20 minut (kym nebudu kraje chytat farbu).
Dobrú chuť
Keď môj brat upiekol PIZZU, prečo by som to nedal aj ja?
Kvások som dal na teplé miesto - teplávoda to zariadila:
Z kvásku cesto a tiež do tepla:
Na plech som dal múku a na to "vylial" cesto, pokotúľal v múke a roztiahol po plechu:
No ďalej už ako komu chutí, oregano, kečup, saláma, syr, paradajky a nejaké čili:
Po upečení cca 10 min na plno som ešte pridal nazalku a ešte raz trošku syra.
Mňaaam
- prečítané 1360x