polievka fazulova kysla
Fazuľová struková polievka
Na masti opražíme cibuľku
Pridáme vodu a povaríme čerstvé fazuľkové struky, keď začnú mäknúť, pridáme zemiaky. Ak použijeme strerilizovanú fazuľku, ako som použil ja teraz, najprv povaríme zemiaky a na konci pridáme sterilizované struky, ktoré už len zohrejeme. Pri varení pridáme ešte nakrájaný cesnak, mleté čierne korenie a soľ.
Na konci zahustíme, kto ako chce, napr. múkou a prilejeme smotanu. Pre špecifickú chuť pridáme saturejku, ktorá mi rastie v záhradke ako plevel, no keďže je marec, siahnem do mrazničky pre mrazený, ktorý som zbieral priebežne v lete a na jeseň.
S citrónovou šťavou je to perfektné, niekto však uprednostňuje ocot.
Dobrú chuť.
- prečítané 3394x