slepacia polievka
Slepačia polievka - potrebné suroviny:
Sliepku, alebo kuracie trupy, krídla ... (potom už bude kuracia )
Koreňovú zeleninu - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler ...
Prísady hneď zo začiatku - cibuľa, cesnak, paprika, paradajka, korenie celé, soľ - ja dávam aj dve čili papričky na drobno posekané - ani ich necítiť
Do hrnca vložíme sliepku, pridáme "Prísady hneď zo začiatku" a necháme variť. Pozor, polievka nesmie silno vrieť, musí len "bublať", aby nebola mútna. Asi po hodinke, ak sa bude zdať vývar pekný a mäsko uvarené, pridáme koreňovú zeleninu a varíme ešte aspoň pol hodinku. Potom vývar precedíme a nakrájame uvarenú koreňovú zeleninu a oberieme mäsko, ktoré skladňujeme mimo vývyru a do taniera pridávame tesne pred konzumom. Cestoviny podľa vlastnej chuti a zváženia tiež pripravujeme bokom a pridávame do taniera pred jedením.
Dobrú chuť!
- prečítané 1865x