strapacky
Strapačky - halušky s kyslou kapustou - potrebujeme:
- 200 g zemiaky
- 100 g, alebo podľa potreby a vodnatosti zemiakov múka polohrubá
- kyslú kapustu
- soľ
- slanina
Zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle. Pridáme polohrubú múku a zamiešame na nie príliš tuhé cesto, no aby sa ani počas varenia nerozpadávalo. Zemiakové cesto trochu osolíme. Do vriacej vody pomocou haluškára pretrieme pripravené cesto, prípadne ho z dosky nožíkom postupne vhadzujeme v malých kúskoch. Varíme, kým halušky nevyplávajú na vrch.
Do misky si pripravíme nakrájanú kyslú kapustu. Hotové halušky vyberáme pomocou sitka, pridávame ku kyslej kapuste. Premiešame. Servírujeme posypané opraženou slaninkou.
Ak ku haluškám pridáme zopár kúskov uvarených zemiakov, získame zaujímavú chuť.
- prečítané 2316x