zemiakova-polievka
Zemiaková polievka s klobáskou a fazuľkou
Cibuľku speníme na masti, pridáme nakrájanú klobásku - vlastnoručne vyrobenú a vyúdenú - klik TU, na väčšie kúsky nakrájaný cesnak.
Pridáme zemiaky, zalejeme vodou, pridáme koreniny podľa chuti - mleté korenie, červenú mletú papriku, bobkový list, pípadne aj vegetu. Môžeme pridať aj vlatnoručne nazbieranné a usušené huby.
Na koniec pridáme vopred uvarenú fazuľku, prípadne oklameme konzervou , zahustíme napr. klasicky hladkou múkou, necháme prejsť varom, pridáme sladkú smotanu. Do polievky môžeme vložiť na kocky pokrájané vajíčko na tvrdo, prípadne na konci počas varu vpustiť a zamiešať surové jemne roztrepané.
Priamo na tanieri si polievku dochutíme octom, prípadne citrónovou šťavou a mňam .
Dobrú chuť!
- prečítané 1600x