Húb ako po daždi
Nadabula, 2.8.2008
Konečne, okrem kuriatok, ktorými bol les obsypaný, sa objavili už aj kozáčiky, dubáčiky. V priebehu krátkej chvíľky môžete mať košík plný. Samozrejme, miesto, kde som ich našiel, neprezradím! :-) Aby som nezabudol, plávky, bedle a iné chuťovky sú tiež, tie som ale nezbieral.
Fajnový recept:
Kuracie prsia, tak 1/2 kg nakrájame na hranolčeky a prudko orestujeme na rozpálenej bravčovej masti. Možno po troch minútkach pridáme za hrsť nakrájaných húb podľa vlastného výberu - aj z konzervy :-( - ak je les ďaleko, alebo ak sú nôžky drevené. Prudko restujeme ešte minútku - dve. Potom prihodíme jeden pór na krúžky pokrájaný, a restujeme ďalšiu minútku - dve. Na záver osolíme, pridáme pol kávovej lyžičky kari, štipku mletého korenia a zalejeme sladkou smotanou, ja preferujem tučnejšiu, takže aspoň takú tridsiatku. Premiešame - odstavíme. Podávame s ryžou a zem. hranolkami.
Nedoporučujem ale robiť úpravy v recepte, napr. hrať sa na zdravú výživu a bravčovú masť zameniť za rastlinný olej, skúšal som to, no už to nie je ono. A tej masti stačí naozaj len štipka. Tiež nie je vhodné mäso dlhšie trápiť na panvici, pokiaľ ho chceme vychutnať šťavnaté.
Romano Ocelník
- prečítané 2406x