Boli sme aj tam ...
Št, 29/08/2013 - 07:36 poslal Info ...
Veľké Teriakovce, Okres Rimavská Sobota. Dňa 24.8.2013 sa tu konali dni obce, teriakovská vareška, z akcie prinášame zopár fotiek a v komentároch nájdete aj nejaký ten receptík .
Salaš pod Maginhradom (reštika) - Veľké Teriakovce - klik TU.
Pre zväčšenie klik na foto:
Pre zväčšenie klik na foto:
Veľké Teriakovce, Okres Rimavská Sobota:
»
- prečítané 6804x
Zopár receptov z akcie ...
ZEMIAKOVA NATIERKA - 5 v šupke uvarených zemakov očistíme, nastrúhame na strúhadle na najjemnejšej strane + pokračujeme v strúhaní 4 kyslé zavárane uhorky + 1 čerstvá stredná cibuľa, pridáme poldeci - ale pozor OLEJA, k tomu 6 polievkových lyžíc paprikovej nátierky /my sme mali vlastnú, doma pripravenú, no konzerva velkosti paštiky paprikovej pomazánky z obchodu to nepokazí tiež/ pridáme dalej 2 polievkove lyžice horčice, 0,1 dl majonezy alebo tatárskej omáčky /skúsenosť overená je že tatárka je chutnejšia/ všetko spolu premiešame a pridáme soľ pre dochutenie. Nič viac....
Polievka CHUDOBA v osolenej vode my sme dali aj vegetku/ uvaríme nakrájané zemiaky na kocky, pridáme rascu na začiatku varenia, do taniera si pripravíme nakrájanú čerstvú cibuľu, na kocky nakrájaný chlieb, za pol kávovej lyžičky masti, to poprášime sladkou paprikou, keď sa nám polievka uvarí tzn. zemiaky su akurát, hotovou zalievame ingrediencie pripravené v tanieri...
A posledný recept Marika opísala... Na oleji sa popraží cibuľa, následne sa pridá klobása, tá pustí všetko aj farbu papriky, aj koreniny, keď pustí svoju šťavu, pridáme kyslú kapustu, popražíme cca 10 minút, nech sa spoja chute a nakoniec pridáme na kolieska nakrájane zemiaky, ktoré sme vopred uvarili v šupke a očistili, nakoľko je to robené na panvici, zemiaky sa varia v šupke lebo ako vie každá " dobrá gazdiná alebo gazda" kyslá kapusta by surové zemiaky ohrdla tým, že by boli tvrdé...Tak a pridá sa do toho akurát len soľ, nič viac tam netreba dochucovať, všetko má v sebe klobása...
Foto k receptom, pre zväčšenie klik na foto: